Fauna deltei

Delta Dunarii este un adevarat paradis faunistic. Aici vietuieste 98% din fauna acvatica europeana

Flora deltei

Reprezinta cca 1/3 din totalul de specii cunoscute in flora Romaniei
Plaja din Sulina

Este o plaja naturala cu un nisip de o calitate deosebita
 Cazare Delta, Cazare Sulina, Pensiuni Sulina,  Pensiuni Delta, Cazare Ieftina, Pescuit in Delta  Mare si Delta intr-un singur loc.

Despre noi

     Dintre toate regiunile Romaniei, poate nici una nu atrage an dupa an atatia turisti ca Dobrogea, si acest fapt nu este o intamplare. Numeroasele statiuni de pe litoral, bogatia culturala a vestigiilor istorice datand inca din Antichitate, peisajele minunate si fauna unica din Delta Dunarii sunt tot atatea motive pentru a mentine treaz interesul turistilor, romani si straini, pentru acest colt al tarii.

     Istoria Deltei incepe cu peste 10.000 de ani in urma prin depunerea mai multor straturi de aluviuni succesive, ce vor colmata golful maritim existent la varsarea Dunarii in Marea Neagra. Aluviunile si nisipul marin dau nastere marilor grinduri, insulelor Deltei, Letea si Caraorman. Datorita acestui fenomen, se formeaza cele trei brate: Sf. Gheorghe (69,7 km), Sulina (63,7 km) si Chilia (120 km). Intre aceste brate s-au format o multime de legaturi naturale, canale si lacuri, care adapostesc o vegetatie si o fauna mirifica. Suprafata totala a Deltei este 5800 km 2, cuprinzand complexul lagunar Razelm - Sinoe. Delta Dunarii este cea mai “tanara”regiune a tarii si totodata cea mai importanta zona umeda a Europei Centrale, cu lacuri si canale pitoresti si intinse stufarisuri cuprinse intre cele trei brate principale ale fluviului. Principala sa atractie o constituie biodiversitatea remarcabila, cu peste 1100 specii de plante, 325 specii de pasari si peste 110 specii de pesti, prezente pe un teritoriu ce ocupa mai putin de 2% din suprafata Romaniei.

     Ultimul oras strabatut de Dunare este Sulina, oras unic in felul sau, un capat de lume original fiind cel mai tanar pamant al Europei. Aici Dunarea se varsa in Marea Neagra unde formeaza o frumoasa plaja, cu unul dintre cele mai fine nisipuri din Europa. Un mare plus este si panta lina de coborare in mare (buna atat pentru adulti cat si pentru copii), latime mare. Mentionam si calitatea inalta a nisipului ce asigura conditii foarte bune pentru efectuarea curelor helio-marine (baile de soare si de mare).

     In Sulina va puteti bucura atat de plaja si de mare precum si de excursile in Delta Dunarii. Este un loc ideal pentru cei care doresc sa se bucure de placerile verii si de frumusetile naturii. Frumusetea acestui loc este dovedita de miile de turisti care revin in fiecare an aici.
    Turistii care vor mai multe informatii legate de cazare, transport, locuri de pescuit, trasee turistice sau alte informatii pot accesa sectiunea FORUM SULINA

     In acest capat mirific de lume, uitat de agitatia marilor orase, va asteapta si Pensiunea Maxim pentru a va oferi un sejur perfect in Delta Dunarii unde veti descoperi frumusetile naturii.




 
 
 
© Pensiunea Maxim